Egy férfi frizura lehet klasszikus vagy divatos, attól függően, hogy hogyan vágják le, és persze attól is, hogy hogyan formázod. Kevés törődést igénylő fazont szeretnél, amit csak mosni kell, és már útra kész is vagy? Vagy inkább egy olyat, ami nagyobb fokú karbantartást igényel, de cserébe mutatós? Akárhogy is válassz, mindenképp érdemes a hajápolásra is ügyelni, hogy igazán gondozott legyen a frizurád. 

Újragondolt férfi frizurák 2021-ben

Egyre merésszebbek a férfi hajak, 2021 pedig csak rátett erre a bevállalósságra még egy lapáttal.  A rövid fazonoktól kezdve a félhosszú comb overen át egészen a kontyokig és a copfokig, az idei év minden hajhosszhoz és hajtípushoz kínál stílusos lehetőséget. Íme a legnépszerűbb férfi frizurák, amelyek közül biztosan megtalálod a neked való formát.

Rövid férfi haj – a klasszikus fiús frizura

  • Ha meg akarod úszni a reggeli hajcihőt, válassz egy egyszerű buzz cut fazont, ami minimalista és férfias, nem is csoda, mivel a katonaság ihlette ezt a hajviseletet.
  • A crew cut az egyik legkönnyebben kivitelezhető rövid frizura, és arról ismert, hogy tökéletesen passzol professzionális környezetbe és mindennapi viseletként is, mégsem unalmas. Egy kis oldalválasztékkal vagy fade (átmenetes) vágással a stílusodhoz igazítható.
  • A high and tight ismét a militáns stílushoz nyúl vissza: a tarkón egészen rövidre nyírják, míg a fejtetőn kicsit hosszabbra, 2-2.5 cm-re hagyják a hajat a fodrászok. Ez a fazon abban segít, hogy nyújtja az arcot, ha kicsit kerekdedebb a fizimiskád.

Fontos tudni, hogy a rövid frizurák kiemelik az arc esetleges asszimetriáit, így ha elállóak a füleid, vagy az arcformád nem teljesen szabályos, érdemes inkább a félhosszú fazonok között körülnézni.

Félhosszú férfi haj – lezser és elegáns

Valahol a buzz cut és a Rettenthetetlen Mel Gibsonja között található a félhosszú frizurák boldog kompromisszuma. Ha jó minőségű a hajad, vagy ha némileg vékonyabb szálú is, egy ilyen fazon remek választás lehet. Míg a rövidebb frizurák rendkívül könnyen formázhatók, a félhosszú frizurák olyan szabadságot és rugalmasságot biztosítanak, amellyel a rövid haj egyszerűen nem tud versenyezni.

Férfi hosszú hajak – macsósok, de nem lányosok

természetben álló, profilját mutató férfi hosszú, kiengedett hajjal, melybe belekap a szél

Az egykor csak a rock istenek, szörfösök és gördeszkások körében népszerűnek tartott hosszú hajú férfiak tábora a legújabb divatnak köszönhetően egyre gyorsabban gyarapodik. A vállig érő frizurától a hátközépig érő sörényig a hosszú haj igazán menő mostanság. Akár hátrafésülve, akár drámaian elválasztva viselik, a hosszú haj bármilyen helyzetben megállja a helyét.

Férfi hajstílusok 2022-ben

2022-ben új fejezet kezdődik a férfi frizurák világában. Mivel a nemek közti átmenet egyre inkább terjed, számítsunk a shags, a mullet, valamint a szélsőségek, a hosszú vagy épp a szuper rövid haj keverékeire.

Felnyírt haj

Jövőre is marad a felnyírt (undercut) férfi hajak kultusza, amikor az oldalsó és hátsó, valamint a fejtetőn lévő hajhossz között szembeötlő a különbség. Előnye, hogy az öltönyös és a lezser stílushoz is passzol, sőt borostásan vagy szakállal kombinálva is sármos lehetsz vele.

Göndör haj férfi változatban – dögös és mutatós

A göndör loknik természetessége lesz az extrém fazonok mellett még irányadó 2022-ben. Ebben a hajban az a nagyszerű, hogy hihetetlenül sokoldalú; sokféleképpen lehet formázni és mindenféle hosszúságú fazonban jól mutat. Ennek ellenére a rövid változat tagadhatatlanul az egyik legegyszerűbb módja a viselésének. A rövid fürtök megszelídítik a tincseket, így csökkentheted a stylingra fordított időt, és még a hajad sem gubancolódik olyan könnyen. Hagyd fésületlenül a lazább stílushoz, vagy fésüld hátra az elegánsabb változathoz.

Vagány férfi hajak a bevállalósabbaknak

Az elmúlt néhány évben modern köntösben éledtek újra a retro férfi hajak, beleértve a fade, a quiff és a pompadour kreatív változatait is. Végül néhány férfi hajtrend túlélte az idő próbáját, míg mások ahogy jöttek, úgy mentek is. Ahogy egyre több menő férfi frizura feszegeti a divat határait, újabb és újabb innovatív stílusok jelennek meg a fodrászok kezei között.

A pompadour haj és a quiff: a nők kedvencei

  • A pompadúr frizura az 50-es években volt népszerű, és néhány modern csavarral ma is aktuális. Különböző frizurákhoz és hosszúságokhoz illeszkedhet. Bár hagyományosan elég drámai fazon volt, mostanság már egy hétköznap viselhető stílushoz is könnyen igazítható.
  • Valami igazán divatosra vágysz? Miért ne próbálnád ki a quiff vágást, ami igazán trendi, sőt, még 2022-ben is az lesz! Söpörd oldalra a fenti hosszabb részt, és az gereblyézd el az ujjaiddal a még kócosabb eredmény érdekében.

Férfikonty, a Man Bun

Az egykor csak a hipszterek és a divatőrültek által kedvelt fazon, a férfikonty ma már a hosszú haj egyik legnépszerűbb fazonja. A man bun nem csak könnyedén menőnek tűnik, de hihetetlenül praktikus is, mivel viselésével a hajad nem lóg bele az arcodba. Könnyen formázható, nem igényel rendszeres fodrászhoz járást, és igazán kifejező stíluselem, ami meghatározza a külsődet.

Ha a hosszú haj rajongója vagy, van még valami a tarsolyunkban számodra. A man bun és a felnyírás tökéletesen kiegészítik egymást, különösen, ha elég vastag szálú hajad van. Ráadásul bármikor felfoghatod a hajadat, és készíthetsz egy copfot felül, hogy megmutasd a felnyírást, vagy lazán elrejtheted az oldalsó és hátsó részt a hajad leengedésével.

Hogyan ápold a hajad férfiként

hullámos férfi hajat kezelő fodrász

Ha hosszabb fazont hordasz, bizony jobban oda kell figyelned a hajkoronád gondozására. Használj minőségi termékeket, amelyek sem az egészségedre, sem a környezetre nézve nem ártalmasak. Az ATTITUDE Super Leaves mélytisztító sampon hipoallergén, bőrbarát és tele van antioxidánsokkal, emellett hidratáló és kondícionáló hatású, valamint ECOLOGO-minősített, vagyis biológiailag lebomló és a természetet sem terheli. Az optimális eredmény érdekében a hajmosás után vidd fel az ATTITUDE mélytisztító kondicionálóját, így fürtjeid egészen a hajvégekig ápoltak és egészségesek maradnak.

 

Képek forrása: Pexels.com