Bébiétel

Bébiétel

A gyermek megszületése után az egyik legizgalmasabb időszak, amikor megkezdődik a hozzátáplálás. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a baba már az anyatejen kívül más étel megemésztésére is képes, így az etetési rituálék sok új állagú és ízű finomsággal kibővülnek a kicsi számára. Jól tudjuk, minden édesanya és édesapa a legjobbat szeretné a gyermekének, de ahhoz, hogy a kiváló minőség házhoz jöjjön, előbb meg kell ismerni, hogy hol és milyen kínálat áll rendelkezésre.

Létezik olyan helyzet, hogy a kicsinek már a hozzátáplálási időszak előtt is szüksége van a külső tápanyagforrásra. Ideális esetben egy újszülöttnek az anyatej biztosít mindent ahhoz, hogy egészségesen tudjon fejlődni, de gyakori eset, hogy egy bizonyos okból kifolyólag nem indul meg a kismama tejtermelése, és ezért tápszerre van szükség. Szerencsére napjainkban már nagyon változatos kiszerelésben is elérhetők az ugyanúgy tej alapú, és egyben anyatej-helyettesítő tápszerek, amik megfelelő mennyiségben képesek megadni a csöppség számára létfontosságú fehérjemennyiséget.

A korábban említett hozzátáplálási időszak a baba 4-6 hónapos kora környékén indul. Ekkor több alternatíva is van arra, hogy a babával miképpen ismertessük meg az új ízvilágokat. Van, hogy elég egy turmixgép és néhány egyedi ötlet ahhoz, hogy bébiételt kreáljunk, de erre sajnos nem mindig van idő. Ilyenkor szuper lehetőség, hogyha pillanatok alatt hozzá tudsz jutni az előre elkészített hústartalmú üveges bébiételekhez, a különböző tejpépekhez vagy gabonapépekhez.

Amikor a kisbaba táplálkozása egyre változatosabbá válik, fontos, hogy a megfelelő folyadékmennyiség is pótolva legyen. A folyadék típusa viszont korántsem mindegy, hogy milyen, ezért ilyenkor a speciálisan kifejlesztett, ásványi anyagokban gazdag babavizek nyújtanak megoldást. Napjainkban már elérhetők olyan vitaminnal dúsított bio gyümölcsitalok is, amik szintén egészen pici korban adhatók a gyerekeknek.