Vitaminok és ásványi anyagok

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok napi szintű bevitele nemcsak segíti az egészségmegőrzést, de a szervezet megfelelő működéséhez egyébként is elengedhetetlen. Egy tudatos életmód kialakításakor az étrendek összeállítása is úgy épül fel, hogy ezekből az elemekből megfelelő mennyiség kerüljön pótlásra, főleg intenzív testmozgás és energiafelhasználás után.

Ha odafigyelünk, akkor étkezés útján a legtöbbet képesek vagyunk optimális mértékben biztosítani a testünknek, de nem árt, hogyha a legszükségesebbek az erre kifejlesztett tabletták, pezsgőtabletták formájában is mindig elérhetők az otthonunkban.

A legfontosabbak között a kalciumot kell megemlíteni, hiszen ez az az ásványi anyag, ami nélkül a csontok és a fogak nem tudnak ideális módon fejlődni és egészségesek maradni. Emellett a szívműködésre is nagy hatást gyakorol, és fontos szerepet játszik a véralvadásban. Ahhoz, hogy maximálisan képes legyen kifejteni a hatását, a D-vitamin-pótlásra is figyelj oda!

Jelentős még, hogy a szervezeted mindig el legyen látva magnéziummal. Szerepe legalább annyira hangsúlyos, mint a kalciumé, a különbség, hogy pozitív hatása elsősorban az izmok és az idegrendszer működésében mutatkozik meg. Ezen kívül ugyanúgy szabályozza a szívritmust és a véralvadást, miközben az inzulintermelést is elősegíti. Magnéziumos készítményekkel elkerülheted a kellemetlen izomgörcsöket, és kiegyensúlyozottabbá teheted az egyébként stresszes és nyugtalanabb napjaid.

Ha már úgyis az egészséges életmód a cél, figyelj oda azoknak az ásványi anyagoknak is a biztosítására, amik ugyan kis mennyiségben vannak jelen a szervezetben, de hatásuk kiemelkedő – összességében ezeket nevezzük nyomelemeknek. Eszerint jó, hogyha előtérbe helyezed azokat a komplex filmtablettákat, amikben megtalálható a jód, a cink és a szelén is.

A zöldségek, gyümölcsök, húsok remek vitaminforrások, de jellemző, hogy annyit nem fogyasztunk belőlük, hogy az általuk biztosított kvantitás elegendő legyen a testünk számára. Emiatt ajánlott a vitamintabletták megvásárlása és fogyasztása külön-külön is.

Ha szereted leegyszerűsíteni a dolgokat, és rajongsz a praktikus megoldásokért, akkor keresd azokat a vitaminkomplexeket, amelyekben egyaránt megtalálhatók az esszenciális ásványi anyagok és nyomelemek is! A multivitaminok között léteznek gyermekek és felnőttek számára készített típusok is, így az egész családot könnyedén el tudod látni egészségbiztosító készítményekkel.