Édesség

Édesség

Ha össze kéne gyűjteni a boldog és a szomorú pillanatok hasonlóságait, a különböző édességek fogyasztása biztos, hogy ott szerepelne a listán. Sok élethelyzet megkívánja a pici gesztusokból álló, de annál nagyobb jelentőséggel bíró odafigyelést, aminek elengedhetetlen eszköze a csokoládé, a gumicukor vagy egy csomag finom keksz.

A cukros finomságok ugyan az élelmiszereknek azt a kategóriáját fémjelzik, amiket az egészséges táplálkozás elméletileg megtagad, de megfelelő mennyiségben, igenis fontos alkotóelemét képezik a változatos étkezésnek. Az antioxidánsokban gazdag csokoládé például köztudottan pozitív hatást gyakorol a szív­– és érrendszer működésére. A kulcs tehát mindig a mértéktartás. Egyáltalán nem szükséges teljes mértékben tiltólistára tenni az édességeket, főleg nem akkor, amikor egy apró figyelmességgel boldoggá szeretnénk tenni magunkat vagy másokat.

Gondolj csak bele, hogy mennyire elképzelhetetlen egy szívünknek kedves ünnepnap vagy egy melankolikus munkanap az édes nassolnivalók nélkül! A sütemények, a csokoládék, a müzli- vagy magvas szeletek, a cukorkák mind azért vannak, hogy a vidám pillanatokat még gondtalanabbá, a problémás időszakokat pedig felhőtlenebbé tegyék.

Ha szeretnéd megajándékozni magadat vagy a szeretteidet egy különleges finomsággal, akkor bátran nézz szét a Company of Life édesség szekciójában! A legközkedveltebb ínyencségektől kezdve, az egyedi és nehezebben hozzáférhető desszertekig, még az ételtoleranciával küszködők és/vagy cukorbetegségben szenvedők számára is találsz egy-egy finom alternatívát!