Csokoládé

Csokoládé

Ha csokoládéról esik szó, mindenki egy kicsit Gombóc Artúrrá válik: mindegy, hogy kerek, szögletes, hosszú, rövid vagy lapos, a lényeg, hogy amikor megkívánjuk, kéznél legyen. A boldogsághormon-termelésen túl viszont még egy nagyon fontos szerepet betölt, mégpedig az ajándékozások és az apró örömszerzések alkalmával. Soha nem lehetünk elég felkészültek, ezért jó, hogyha az otthoni éléskamránkban mindig ott lapul néhány kedvencünk.

Az ínycsiklandó nassolnivalók között a csokoládé az egyik legáltalánosabb, és egyben legközkedveltebb típus. Hatalmas előnye, hogy akkora kínálat van jelen belőle az élelmiszerpiacon, hogy mindenki képes megtalálni benne a számára legfinomabb fajtáját. A különleges ízek kedvelői szinte biztos, hogy javarészt a gyümölcsdarabos csokoládék, a mogyorós csokik vagy a fehér csokik mellett döntenek – a lényeg, hogy valamiben speciálisabbnak érezzék őket a klasszikus verzióknál.

Napjainkban már azoknak sem kell aggódni, akiknek a csokifogyasztást valamilyen okból (például ételintolerancia, diabétesz vagy diéta) mellőzni kellett. Manapság mind a boltok polcain, mind a webshopokban elérhetők a gluténmentes csokoládék, a diabetikus csokoládék, és még a cukormentes csokik is. Ezekkel a finomságokkal ugyanúgy ki lehet elégíteni a napi édességszükségleteinket, anélkül, hogy kockáztatni kéne a szervezetünk megfelelő működését.

Időközben egyre népszerűbbé váltak az étcsokoládék is, hiszen köztudott róluk, hogy sokféleképp hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez. A nagymértékű antioxidáns tartalmának köszönhetően, a minőségi étcsoki például meggátolja a bőr öregedési folyamatát, de magas kakaótartalmának hála, a fogakat is védelmezi. Nem utolsó sorban fogyasztása serkenti a keringést az agyban, így segítségével a kognitív feladatok ellátása is koncentráltabb és hatékonyabb lesz.