Kávé

Kávé

Ha a kávéra vagy a kávézásra gondolunk, biztos, hogy mindenkiben felelevenedik egy-egy kedves emlék. A kávé nemcsak a világ egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb itala, de egyben egy olyan szokást kialakító eszköz is, ami a mindennapi élet alkotórészévé válik.

A kávé elsősorban a benne található pszichoaktív vegyület miatt, azaz a koffein, és annak serkentő hatása által vált közismertté. Az esszenciális összetevő felélénkíti a kognitív képességeket, például elősegíti a produktív perceket, és pozitív befolyást gyakorol a rövid távú memóriára. Ennek ellenére, sokan csupán a fogyasztási élményt tartják fontosnak, ezért napjainkban a koffeinmentes kávé is felkapott lett.

A kávétípusok kategorizálása

A kávé típusai több módon is csoportosíthatók. A kávécserjéknek például több, mint száz fajtája létezik, mégis csak kettő típus terméséből készítenek kávét: ami nem más, mint az arabica és a robusta. Lényegi különbség, hogy utóbbi koffeintartalma számottevően nagyobb. Ezen túl a kávék osztályozhatók a betakarítás, a pörkölési­ folyamat és az elkészítési mód szerint is (pl. eszpresszó, hosszú kávé, cappucino stb.), de végül úgyis a személyes ízlés dönt abban, hogy kinek és mit is jelent pontosan a kávé.

Habár a frissen pörkölt kávé illatát és a kávéházak hangulatát semmi nem pótolja, ha szereted az online bevásárlás lehetőségét, és a kávérendelés sem áll távol tőled, akkor a Company of Life kínálatában biztosan megtalálod az ízlésvilágodhoz legközelebb álló kávé típusát. Választékunkban izgalmas specialty kávékat találsz mind szemes, őrölt, kapszulás, formában!