Tea

Tea

A tea eredete napjainkban is egy vitatott kérdéskör. Több legenda kering arról, hogy hogyan vált az emberi élet szerves részévé, de az biztos, hogy a kávéfogyasztáshoz hasonlóan, a teázás is világszerte a társasági– és kulturális élet egy központi eleme lett. Olyannyira, hogy Japánban külön teaszertartások léteznek, Nagy-Britanniában és Írországban pedig a tea szót több módon értelmezik: a ’tee’ egyaránt jelenti az italt és a délutáni könnyed étkezést, tehát az uzsonna időszakot.

A kulturális szempont viszont nem minden, és talán nem is kell ennyire messzire menni, hogyha a tea jelentőségére keressük a választ. Egyszerűen elég csak arra gondolni, hogy a mindennapok egy olyan közkedvelt itala, aminek fogyasztása egy külön élmény. Teljesen mindegy, hogy egyedül, a kedvenc sorozatunk elé „bekuckózva” isszuk, vagy egy teaház atmoszférájában szürcsölgetjük a barátainkkal, olyan perceket köszönhetünk neki, amik végül maradandóvá válnak.

Az élmény alapú teázás egyben egészségfenntartó szereppel is bír, a teában található sok antioxidáns tulajdonságú összetevőnek köszönhetően – közismert a tea fertőtlenítő és antibakteriális hatása. Nagy mértékben tartalmaz koffeint és teofillint, ezért sokan természetes élénkítőként alkalmazzák. Két legismertebb fajtája a zöld tea és a fekete tea, melyeknek rengeteg altípusát megtalálhatod a Company of Life kínálatában. Bátran nézz szét a webshopban, mert a filteres teák, L-Carnitin tartalmú zsírégető teák és cukormentes jeges teák kimeríthetetlen tárháza vár rád!