Laktózmentes

Laktózmentes

Az ételintoleranciák fennállása esetén mindenképp át kell alakítani a megszokott étrendet, és a problémát kiváltó táplálékforrásokat alternatív megoldásokkal szükséges pótolni. Mivel a laktózintolerancia a tejcukor megemésztésének zavara, ezért jelentkezése esetén, fontos, hogy a klasszikus tejtermékek egyáltalán, vagy csak mértékkel (laktáz enzim tartalmú készítmény fogyasztása mellett) maradjanak az étlapon.

A laktóz két cukortípusból áll össze szénhidrátforrássá, a glükózból és a galaktózból. A szervezet energiaraktárának feltöltésében játszik kiemelkedő szerepet, mindaddig, amíg nem allergénként hat a test működésére. A problémák jelentkezésekor (hasfájás, puffadás) egy alapos kivizsgálás után el kell dönteni, hogy milyen módon kezeljük a nehézségeket, hiszen a tejcukor-intolerancia esetén is fontos, hogy a szervezet más módon, de megkapja a megfelelő mennyiségű erőtartalékát.

Jelenleg erre két lehetőség van: az egyik a korábban említett laktázenzim tartalmú készítmény étkezés előtti fogyasztása, a másik pedig a széles kínálatban elérhető laktózmentes élelmiszerek megvásárlása a hagyományos tej alapú tápanyagforrások kiváltása érdekében. Jó hír, hogy utóbbi esetén is épp olyan változatos tud maradni minden reggeli, ebéd és vacsora, mintha a megszokott menüt követnénk!

A Company of Life webshopban pár kattintásodba kerül csupán, és máris a kosaradban landol minden olyan típusú árucikk, ami egyaránt segít elkerülni az intoleranciából adódó kellemetlenségeket, és sokszínűvé varázsolni az étkezéseket. Csak, hogy párat említsünk a sok közül, a kínálatban megtalálhatók a: