Reggeli

Sajnos nem találtunk a keresésednek megfelelő terméket.

Reggeli

Gyermekkorban már hamar megtanuljuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ekkor persze még nem értjük, hogy ennek mi az oka, csak követjük a szülői utasítást. Felnőtt fejjel viszont hamar rájövünk, hogy egy kiadós napindító étkezés nagymértékben befolyásolja az aznapi funkcionalitásunkat, koncentráltásgunkat és kognitív képességeinket. Amikor ezt felismerjük, biztosan kellő időt szentelünk a reggeli rituáléjának, azaz nem kapkodjuk el, és az ételek minőségére is nagy hangsúlyt fektetünk.

A Company of Life kínálatában sok reggeli alapanyag elérhető, de az egészségtudatos táplálkozás tükrében számunkra is fontosak az ételek kvalitásai. Épp ezért most három nagyszerű, finom és tápláló lehetőségre hívjuk fel a figyelmed: a zabkására/zabpehelyre, a müzlire és a granolára. Utóbbi kettőt ugyan sokan összekeverik, de most röviden e kettő különbségeit is feltárjuk.

Több kutatás is bebizonyította már, hogy azok az emberek a nap nyertesei, akik reggelire vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztanak. A tejbe áztatott zabkása és zabpehely pont ezért vált igen hamar a brunchok központi elemévé, mert kiadósak, és bővelkednek az olyan fontos táplálékforrásokban, amik merőben segítik a szervezet megfelelő működését. További előnyük, hogy könnyen elkészíthetők, és elérhetők natúr, illetve ízesített verzióban is.

Többnyire ezek a sajátosságok igazak a müzlire és a granolára is, hiszen ugyanúgy zab alapú gabonafélék, amik rostban gazdag összetevőket tartalmaznak. Általában mindkettőt mandulából, szárított gyümölcsökből és egyéb magfélékből készítik, de előállításukban és tálalásukban mégis eltérnek.

Míg a müzli összetevőit nem, a granoláét olajokkal és különböző édesítőszerekkel (pl. juharsziruppal, agave sziruppal vagy mézzel) összesütik. Ennek következtében a granola nagyon ropogóssá válik, és ezért sokszor snackként, hidegen fogyasztják, a müzlire viszont jellemzőbb a tejjel vagy gyümölcslével történő felhasználás. Mindkettőben található cukor, és ugyan kalóriatartalmuk sem elenyésző, de nem kell megijedni: ezt a pluszt a test napközben biztosan igénybe veszi majd!