Chipsek

Chips

Számodra is léteznek olyan nassolni– és ropogtatnivalók, amik nélkül elképzelni sem tudod néhány szabadidős tevékenységedet? Na ugye! A chipsek nagyon sok “rituális” időtöltés elengedhetetlen kellékei lettek, hiszen a különböző fűszerezésben megkapható burgonyaszirmok tartóssága, ízvilága a legtöbbeket csábítják egy-egy közös filmnézés vagy összejövetel/házibuli alkalmával.

Ennek ellenére erős ellentmondásokba ütközünk önmagunkkal, amikor az egészségünk és a chipsfogyasztás a téma. A klasszikus értelemben vett harapnivalók egyáltalán nem, vagy inkább nehezen illeszthetők be a tudatos táplálkozás kereteibe.

Hiába, hogy a hagyományos sós, paprikás vagy hagymás chipsek valamelyikére mindannyiunknak összefut a nyál a szájában, de magas energia– és zsírtartalmuk miatt csínján kell bánni velük. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy teljes mértékben ignorálni kell az ízletes falatokat, de nem árt odafigyelni arra, hogy mennyit eszünk belőlük!

Ha viszont semmiképp nem szeretnénk felrúgni a saját magunk számára felállított korlátainkat – mert diétázunk vagy egyszerűen csak tudatosan étkezünk –, akkor sincs veszve sem az élmény, sem a chipsropogtatás.

Napjainkban számos egzotikus és egészséges kiszerelésben is elérhetők a sós csemegék, nagy sikernek örvendenek például:

A klasszikus ízek kedvelőinek figyelmébe ajánljuk továbbá a hagyományos, de light chipseket (kevesebb zsírtartalommal rendelkeznek), illetve a finom és egyben gluténmentes rizschipseket is, amiknek fűszerezésük közel hasonló az eredeti típusok ízvilágához. Ahogyan láthatod, a lehetőségek tárházának kapuja nyitva áll előtted, ezért nincs is más dolgod, mint nézelődni, válogatni, majd az online kosaradba tenni közülük párat!