Tejmentes

Sajnos nem találtunk a keresésednek megfelelő terméket.

Tejmentes

Az ételallergiákat és az ételintoleranciákat a 21. század civilizációs betegségeiként tartják számon. Fontos tudni, hogy a kettő fogalom nem ugyanazt jelenti, ezért ha bármilyen étkezés utáni panasszal szembesülünk, jó, hogyha tisztában vagyunk a definíciókkal – ez különösen igaz a laktózintolerancia és a tejallergia megkülönböztetésére.

Laktózintoleranciáról akkor beszélünk, hogyha a szervezet nem képes a tejcukor megemésztésére, míg tejallergia fellépése esetén a szervezet a tejben lévő tejfehérjét (=kazeint) észleli allergénként.

Amíg az egyik esetében kezelésként az erre kifejlesztett, gyógyszertárban kapható laktáz enzim készítmények és/vagy a laktózmentes termékek fogyasztása jelenti a megoldást, addig a másik során teljesen le kell mondani a tej alapú árucikkekről. Természetesen az ebből adódó nélkülözésre is létezik megoldás, amire a Company of Life kínálata egyaránt számos alternatívát kínál.

Tejallergiásként elsősorban a növényi alapú– és a vegán árucikkek, avagy az alternatív megoldások tudják helyettesíteni a hagyományos tejtermékeket. Az élelmiszerpiacon elérhetők a növényi tejek, amik minden állati eredetű származéktól mentesek. Hatalmas pozitívumuk, hogy kifejezetten jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre, és a tejtípusok ízvilága még nagyon változatos is. Népszerű a zabtej, de új csillag tűnt fel az alternatív tejek egén, ez pedig a sárgaborsó fehérje alapú borsótej!