Mosószer

Mosószer

A mindennapos higiéniához és az igényes megjelenéshez hozzátartozik az öltözet frissessége és tisztasága is. A mosások alkalmával viszont résen kell lenni, hogyha nem szeretnénk, hogy a kedvenc pulóverünk vagy farmernadrágunk összemenjen, kifakuljon vagy elszíneződjön.

Fontos, hogy a ruhák egyaránt szét legyenek válogatva szín és anyag szerint, és az is, hogy a mosógép hőfoka ezekhez mérten legyen beállítva. Végül, de nem utolsó sorban az öblítők és a mosószerek összetevőit és minőségét is célszerű mérlegelni, mind a hatékonyság, mind a bőr egészségének megőrzése érdekében.

A mosószerek közül napjainkban az alábbi típusok a legnépszerűbbek:

A legtöbben kizárólag megszokás szerint döntenek egyik vagy másik típus mellett, pedig néhány tulajdonságuk mentén ajánlott különbséget tenni közöttük. A mosóporok például nagyszerű hatékonysággal távolítják el a legmakacsabb foltokat is a ruhákból, viszont az érzékenyebb bőrűek számára nem a legjobb alternatívák. Ennek egyetlen oka, hogy nem tartalmaznak plusz vizet, így a mosás közben nehezebben, és sokszor nem is teljesen tudnak feloldódni.

A mosógélek állaguknak köszönhetően viszont éppen ellenkezőleg működnek, már a mosás első pillanataiban is képesek kifejteni a hatásukat. Ezzel meg tudják gátolni a bőrirritáció kialakulását, hiszen így az öblítés után biztosan nem marad vegyszer a ruhákon.

Egyszerű használatuk miatt a legkorszerűbb mosási lehetőségnek jelenleg a mosókapszulák és a mosódiók számítanak: elég bedobni őket a mosógép tárcsájába a ruhák közé, és nem kell külön foglalkozni a kimérésükkel. A mosódiók hatalmas előnye továbbá, hogy 100%-ban természetes és lebomló anyagok, így minden allergéntől mentesek, és a legkörnyezetbarátabb megoldások.