Napozás

Napozás

A napozás az energiatartalékaink feltöltése mellett a D-vitamin-pótlásban is jelentős szereppel bír. A pozitív hatásai ellenére nem szabad elfeledkezni a negatív következményekről sem, ez azonban kiküszöbölhető a megfelelő ápoló termékek alkalmazásával. Nem kizárólag a tavaszi és nyári időszakban szükséges odafigyelni, fontos, hogy az UV-sugárzás ellen folyamatos védelmet biztosítsunk a bőr számára, hogy sokáig megőrizze fiatalságát és egészségét.

A bőrünk rendszeres ápolást igényel, hiszen az egyik legfőbb és legnagyobb védekező szervünk. Mindennapos gondozása így kifejezetten jelentős feladat, amibe egyaránt beletartozik a különböző testápolókkal és krémekkel történő rendszeres hidratálás, tápanyag-biztosítás, és persze a napsugarak káros hatása ellen szolgáló védelem is.

A napozási rituálé épp ezért igényli a megfelelő készítmények használatát, amilyen például a naptej vagy a hűsítő napozás utáni nyugtató gél. Ezek a termékek segítenek a tisztításban, az ápolásban, és mindeközben csillapítják is az igénybevett bőrt. Hatékonyságuk abban is megmutatkozik, hogy pillanatok alatt felszívódnak, így azonnali törődést és puha érzetet biztosítanak. Gyermekek esetén különösen fontos, hogy a számukra kifejlesztett, magasabb faktorszámmal rendelkező naptejeket válaszd, mert ezek speciálisan védik és gondozzák a kicsik bőrét.