Szájápolás

Szájápolás

A napi szintű és körültekintő szájápolás több szempontból is nélkülözhetetlen. Szerepet játszik a magabiztos, ápolt megjelenés és a ragyogó mosoly esztétikumának fenntartásában, de egészségügyi funkciója talán még ennél is fontosabb. Az elhanyagolt szájüreg és fogíny, a megszuvasodott fogak olyan komoly problémákhoz és krónikus megbetegedésekhez vezethetnek, amelyeknek még a kockázatát is jobb elkerülni. A megelőzéshez tudatos hozzáállásra, és persze kiváló szájápolási termékekre van szükség.

Mindennek az alapja a napi szintű fogmosás és a jó fogkefe kiválasztása. Utóbbi esetében embere válogatja, hogy a klasszikus vagy az elektromos verziója mellett teszi le a voksát, a lényeg, hogy az eszköz megfelelően kiszolgálja az igényeket.

Egy jó fogkefe ismérve, hogy teljes mértékben képes a szennyeződések és a lerakódott ételmaradékok eltávolítására. Minden más pedig már csak azon múlik, hogy a hagyományos verzióját vagy az elektromos fogkefe pótfejét időben lecseréljük-e. A fogkefék más és más sörtével, különböző méretben és formában kaphatók, az ideális választáshoz érdemes szakember véleményét kérni. Shopunkban törekszünk a környezettudatos választék kialakítására.

Sokan nem tudják, de számos esetben az okozza a legtöbb kellemetlenséget, hogy a fogak közül vagy a nyelvről nem sikerül maradéktalanul eltávolítani a szennyeződéseket. A helyes szájápolás túlmutat az egyszerű fogmosáson, ezért a részletekre is oda kell figyelni:

  • Fogselyem használatával csökkentheted a fogszuvasodás veszélyét, mert így a fogak közötti, nehezen elérhető területeket is meg tudod tisztítani a felgyülemlő lepedéktől.
  • A nyelvtisztítókkal nagyon sok kórokozótól megszabadulsz, ezzel is biztosítva a kellemetlen szájszag megszüntetését.
  • Az extra higiénia érdekében érdemes szájvizet is alkalmazni, ha pedig különösen fontos számodra a hófehér mosoly, használd a fogfehérítő termékek valamelyikét!